Vårtips: Gå till frisören
Äntligen är våren här, och så även våra vårtips! Dagarna är längre, solen värmer, och det är äntligen dags att lämna vintern bakom oss. Ser du också på våren som en möjlighet att se saker från den ljusa sidan? Här har vi i så fall några tips till dig.

1. Gå till frisören
De tydligaste förändringarna är de som syns på utsidan. Därför kan du snabbt komma igång med din nya motivation och ditt nya jag genom att gå till frisören. Håret är ofta torrt och skört efter de långa vintermånaderna och mår bra av lite omsorg. Dessutom är det alltid trevligt med lite förändringar av hårfärgen. Vad sägs om ett par slingor, till exempel? Om du verkligen vill förnya dig bör du inte vara rädd för att våga dig på något helt nytt – kanske klippa dig kort, eller om du har rakt hår: testa lockar! Det är nu det gäller.

2. En ny favorit
Nästa steg i vårförnyelsen är en shoppingrunda. Det är bäst att göra detta efter att du gått till frisören. Då mår du som bäst och känner dig som mest förberedd också. Alltsom oftast har vi våra bästa shoppingrundor när vi inte letar efter något särskilt utan ”bara kollar”. Tips: Gör en budget först och gå sedan på magkänslan, ända tills du hittar något du verkligen tycker om. Det kan vara en ny väska, ett par snygga skor, en tunnare vårjacka, eller helt enkelt en läcker topp som ger dig vårkänslor – helst något riktigt speciellt som kan bli den där nya favoriten snarare än ett i den växande mängden basplagg i garderoben. Accessoarer såsom sjalar, smycken och väskor ser vi i år i alla möjliga nyanser av lila.

Vårtips: Ta äntligen hål i öronen
3. Ta äntligen hål i öronen
En liten sak som gör stor skillnad: Om du fram tills nu inte använt örhängen är det mycket enkelt att ge dig själv en ny stil genom att ta hål i öronen. Örhängen kan vara just det som saknas för att sätta pricken över i:et i din nya stil och om du redan har hål i öronen kan det vara snyggt med ytterligare ett par örhängen. Det är till exempel väldigt populärt med två hål i örsnibben och ytterligare ett hål i örats övre del. Ytterligare två tips:

  • Du kan ta hål i öronen i smyckesbutiker, på apotek, hos läkaren och i skönhetssalonger. Det är knappt kännbart med vårat Studex System75. Här kan du hitta våra samarbetspartners i din närhet, som alla använder vårat avancerade öronhåltagningssystem med sterila patroner.
  • Tänk på att ta hål i öronen EFTER att du fixat håret, för att undvika att din frisör rör vid dina nypiercade örsnibbar. Följ noga våra skötselråd för att främja läkningsprocessen (6 till 12 veckor).Vårtips: Suget efter god och nyttig mat
4. Suget efter god och nyttig mat
Då solen kikar fram och temperaturen stiger är det viktigt att vår kropp får i sig de vitaminer den behöver. Märker inte du att du vill ha lättare, mer hälsosam mat på våren än på vintern? Sallad, råkost, yoghurt och filmjölk är typiska exempel på mat som kroppen längtar efter när dagarna blir längre. Ta tillvara på denna fantastiska årstid! Inte med extrema dieter, men genom sunda förändringar i din kosthållning. Inte med orealistiska drömmar om drastisk viktnedgång, utan med hälsosamma val såsom food combining. Du kommer att må mycket bättre, och dessutom kommer du att tappa ett par vinterkilon. Välkommen, vårinspiration! Du kan hitta nyttiga food combining-recept online eller i böcker och tidningar. Kom även ihåg att dricka mycket, helst vatten eller osötat grönt eller rött te.

5. Fin form i vår
Träning är lika viktigt som hälsosam mat om du vill komma i god form. Många lovprisar löpning, men andra aktiva sporter fungerar precis lika bra. Det viktigaste är att du håller igång med regelbundna träningar. När du får igång en rutin med träningen, som till exempel en 30-minuters löprunda varannan dag, då kommer du att förstå vad vi talar om! Ge det en chans – fyra veckor utan uppehåll och utan ursäkter. Efter det har du redan gjort det värsta och träningen har redan blivit en del i dina vardagliga rutiner. Om du vill hitta mer inspiration så föreslår vi att du kikar i en hälsotidning eller bok, där kan du få många fler tips.

6. Även själen behöver näring
Kom ihåg att även själen behöver omtanke. Välj en bok som kan inspirera dig att se livet från den ljusa sidan. De som läser om positivt tänkande är mycket bättre på att strukturera upp sitt liv på ett meningsfullt sätt än de som bara sitter på Twitter och gnäller om att ha tappat ännu en följare. Se till att omge dig med människor som är lika positivt inställda som du själv är istället för att spendera tid med dem som inte ens inser att de gräver ner sig i negativa tankemönster. Gör något snällt för någon annan, utan att förvänta dig att få något i gengäld. Det kommer att ge dig en massa positiv energi! Ge dig själv en bukett vackra vårblommor och låt dem förgylla frukostbordet. Tänk kreativt!

Vårtips: Enjoy spring colors, new accessories, healthy food, working out...