External link to Studex video on YouTube
Studex video on YouTube

Thorough quality control at our facility in the U.S.A.
Studex® är märket för öronhåltagning, med ett oöverträffat gott rykte runtom i hela världen. Som den internationella marknadsledaren för produktion av precisionsinstrument, håltagningssmycken och skötselprodukter för vård av nytagna hål i öronen erbjuder vi våra samarbetspartners – smyckesbutiker, skönhetssalonger och apotek – lättanvända produkter av hög kvalitet. Vi har skapat en revolution inom öronhåltagning; du kan nu säkert och snabbt ta hål i dina öron med snygga, allergivänliga håltagningssmycken hos någon av våra utvalda samarbetspartners. Med vårat Studex® System75™ kommer du knappt känna proceduren. Aldrig förr har öronhåltagning varit så här enkel, snabb och säker.

One of our Studex employees at work at our facility in the U.S.A.
I mer än 40 år har varumärket Studex® kopplats samman med trovärdighet och säkerhet inom öronhåltagning på den internationella marknaden. Våra system har en fantastisk historia: Studex instrument har använts miljontals gånger för öronhåltagning runtom i världen.

Studex ear piercing studs 'made in U.S.A.'
Vårat huvudkontor, Studex Inc., finns nära Los Angeles i Kalifornien, USA. Våra ingenjörer och designers jobbar med den senaste teknologin för att vi ska kunna erbjuda våra kunder det senaste trenderna med den högsta kvaliteten, vilket är grunden till vår framgång. Alla våra håltagningssystem, håltagningsmycken och örhängen är tillverkade i vår toppmoderna anläggning i USA, såsom indikeras av ”Made in U.S.A.”-märkningen.

All Studex products are subjected to a stringent quality control process
Efter tillverkningen utsätts varje Studex-instrument och örhänge för tuffa kvalitetstester för att vi ska kunna leverera de säkraste och vackraste produkterna. Vi har strikta hälso- och säkerhetsregler för våra anställda och för våra produkter, vilket bland annat innebär att Studex steriliserade håltagningssmycken uppnår eller överträffar EU standard och FDA (U.S. Food & Drug Administration) bestämmelser.

At our facility in the U.S.A.
Från USA ”reser” våra produkter runt i hela världen. Studex har dotterbolag och samarbetspartners i mer än 70 länder på 6 kontinenter. Studex of Europe har sin bas i Koblach i Österrike och har hand om all vår försäljning i Europa. Våra lokala europeiska dotterbolag är nyckelspelare i våra europeiska och internationella grupper. Eftersom de är experter på de lokala smyckesmarknaderna ansvarar de för marknadsföring och försäljning i sina respektive länder och bidrar med värdefulla idéer som skickas till vårat internationella huvudkontor via det europeiska huvudkontoret.

Studex ear piercing studs in the auto pack assembly process
Mold maker tool

Studex är medlem i International Association of Ear Piercing Market Specialists (EPM) e.V. Denna organisation är representant för tillverkare och försäljare av öronhåltagningssystem inom politiken, ekonomin och den offentliga sektorn och informerar allmänheten om öronhåltagning och industrins opinionsbildning. Den ger råd till och representerar sina medlemmar inom politisk lobbying, EU-direktiv samt regler och lagar på nationell nivå. Den fungerar även som en förbindelse mellan öronhåltagningsindustrin och lagstiftare, och dessutom ger organisationen sina medlemmar information om aktuella händelser och teman, samt ger dem ett forum för gemensamt utbyte av bransch-specifika idéer.

International Association of Ear Piercing Market Specialists (EPM)